Tietoa meistä

Niihaman Ulkoilumaja oli alunperin pientila, jonka perusti ja rakensi sodan jälkeen Karjalan Kannakselta Kaukolasta muuttanut Olkinuoran perhe joka viljeli alueella maata.
1980-luvulta asti Niihaman Ulkoilumaja on toiminut yrittäjävetoisena alueella liikkuvia palvelevana kahvilakeitaana. Moni muistaakin jo lapsuudestaan käyneensä hiihtäen Majalla mehulla ja munkilla joten Maja onkin jo oleellinen osa Tampereen kulttuuria ja historiaa. Vuosien varrella toiminta on laajentunut ympärivuotiseksi vastaamaan aina paremmin ulkonaliikkujien toiveita ja tarpeita, tätä nykyä asiakaskuntamme koostuukin myös erilaisista tilausryhmistä.
Niihaman Ulkoilumajan nykyinen yrittäjä Riia Jokinen on aloittanut alkuvuodesta 2023.

Nuotiopaikkamme

Alueellamme on kolme nuotiopaikkaa jotka ovat myös etukäteen varattavissa käyttöösi. Nuotiopaikoille saa kuitenkin tulla vaikkei varausta olisikaan mikäli ovat silloin vapaina.

  • Grillikota / grillikatos on nuotiopaikoista suurin ja ainoa joka on katettu ja lukittu. Grillikotaa vuokraamme erilaisiin yksityistilaisuuksiin hintaan 15€ / tunti mikä sisältää polttopuut vierailunne ajan. Grillikotaan mahtuu istumaan noin 25 henkeä ja kulku kodalle on esteetön.
    Grillikota on mahdollista varata omaan käyttöön sähköisestä ajanvarauksestamme sivun alalaidassa tai ottamalla meihin suoraan yhteyttä.
  • Avonuotiopaikat löytyvät pihapiiristä ja 50 m päästä rantaa mukailevan metsäpolun päästä. Avonuotiopaikkoja vuokraamme hintaan 10€ / tunti mikä sisältää polttopuut vierailunne ajan. Avonuotiopaikoille mahtuu noin 10 henkilöä / nuotiopaikka.
    Pihanuotiolle on esteetön kulku.

Sauna

Majalla on perinteinen puulämmitteinen sauna, joka sijaitsee ulkorakennuksemme päässä. 
Saunasta pääsee kesäaikaan pulahtamaan Niihamajärveen ja talviaikaan rantaan on tehty avanto jossa on mahdollisuus kastautua. 

Tiistaisin ja torstaisin klo 16 - 19 (lukitaan klo 19) Majalla pyörii säännölliset yleiset lenkkisaunat. Saunat toteutetaan sekasaunoina uikkarisauna periaatteella. 

Saunomaan pääset 6€ / kerta. Lisäksi lenkkisaunoissa on käytössä myös saunapassi, johon saa kerättyä leimoja ja sen täyteen keräämällä joka kymmenes sauna on ilmainen. Passin saat Niihaman Ulkoilumajan kassalta.

Majan saunaa on mahdollisuus vuokrata myös oman ryhmän yksityiskäyttöön edullisesti!

Yksityisauna on mahdollista varata omaan käyttöön sähköisestä ajanvarauksestamme sivun alalaidassa tai ottamalla meihin suoraan yhteyttä.

Aktiviteetteja alueella

Sijaintimme puolesta olemme Kaupin valaistun ulkoilureitin varrella, mutta pihapiiristä löytyy muitakin erilaisia aktiviteetteja käytettäväksi ympäri vuoden. 

Parkkipaikkamme reunasta löytyy ulkokuntosali ja lähimaastossa on kaksi luontopolkua, saunan nurkalta lähtee Niihamajärven ympäri kiertävä 2,7 km pitkä luontopolku.

Pihapiirissä pääsee kesäaikaan pelailemaan erilaisia ulkopelejä, lisäksi talviaikaan Majan pihassa pyörii napakelkka ja päärakennuksen takaa laskee pulkkamäki jäälle, jota aurataan jään kantaessa luistelijoiden ja potkukelkkailijoiden käyttöön.

Ulkorakennuksestamme löytyy esteetön yleisö-wc.

Ajanvarauskalenteri

Varaus voidaan tehdä ajanvarauskalenterimme kautta tai olemalla suoraan yhteydessä meihin. Varausta tehdessä valitsethan minne olet varausta tekemässä ja mahdolliset lisäpalvelut varauksen yhteyteen. Varauksen yhteenvedossa kirjoitathan lisätietoihin osallistujamäärän ja mahdolliset ruokarajoitteet. Vapaat ajat löydät kalenterista.

Tilavuokra maksetaan varauksen yhteydessä ja lisäpalvelut maksetaan saavuttaessa Majan kassalle. Olethan yhteydessä meihin suoraan sähköpostitse riia@niihamanulkoilumaja.fi mikäli toivot koko maksun tapahtuvan paikanpäällä tai meidän laskuttavan teitä.

Mikäli et saa varausvahvistusta sähköpostiisi niin olethan meihin yhteydessä.

Kun saavut varatulle ajalle niin ilmoittauduthan ensin Majan kassalla! Meiltä saat lisätiedot ja avaimet tiloihin.

Varauksen peruutuksen on tapahduttava viimeistään 24h ennen varattua aikaa. Saman vuorokauden aikana peruutetuista sekä peruuttamattomista ajoista yrityksellä on oikeus periä 50% koko palvelun hinnasta.